onsdag den 16. januar 2013

Mad.

Vi fejrer påsken med gul morgenmad.



Efter-vuggestue-forårs-fest-snack. 



Stegesoen.
Madlavning i lergryder er en af de ældste tilberedelsesformer. Stort set kan alle former for mad kan laves i en stegeso, der kan koges, steges, bages. Lidt (LIDT!) vand kommes i, som leret opsuger. Det giver en ensartet fugtighed, som forhindrer at ingredienserne bliver tørre. Fordampningen er minimal, hvilket betyder at hverken smagstoffer, næringsstoffer eller vitaminer går tabt. Ingredienserne beholder deres egensmag og forbinder sig med aromaerne fra andre ingredienser. Når det hele er i stegesoen og den er kylet i ovnen, passer den sig selv. Maden brænder ikke på, koger ikke over og man skal virkelig være glemsom, hvis det ender med at have fået for meget. 



Hævekurv.
Brød der har ligget i en meldrysset hævekurv fra den lokale helskost. Udover at hævekurven giver brødet et flot mønster, giver det også en særlig skorpe og holder den bløde dejs form imens den hæver færdigt. Hævekurven må ikke rengøres i vand, eventuel fasthængende dej nuldres af. Smart!


En rest grønkål fra gårsdagens aftensmad, og en rest havregryn fra morgenmaden.


Den sidste del af hævningen i hævekurven.


Det færdige grønkålsbrød.





Gojibær.
Gojibærene er tørrede frugter fra busken Lycium barbarum. Planten gror vildt i bjerdalene i Himalaya, Tibet. I Østen har gojibærene været brugt i årtusinder i traditionel kinesisk medicin.

Børnesnack.



Grød med gojibær.



Grødbehør


Ingen kommentarer:

Send en kommentar